kepada kawan-kawan yg pernah membuat caremel ni...apa kata kita ubah sikit hiasan caremel tu dengan meletakkan buah pic diatasnya....mesti cuba
Bahan-bahan:
10 biji telur ayam gred A
1 tin susu sejat
1 tin susu sejat
Bahan B:
6 sudu besar gula pasir
(Dimasak atas api perlahan hingga cair kekuningan/gula hangus dan tambah sedikit air)
(Dimasak atas api perlahan hingga cair kekuningan/gula hangus dan tambah sedikit air)
Hiasan:
Buah pic
Buah ceri
Buah ceri
Cara Menyediakan:
1. Pukul telur, dan setelah kembang, buangkan buihnya. Kemudian masukkan susu, pukul kedua-duanya hingga sebati.
2. Tuangkan bancuhan A ke dalam loyang dan kukus hingga pejal/masak.
sedapkan.... |
3. Setelah masak, terbalikkan ke atas piring bersesuaian dan hias dengan buah pic serta ceri. Tuangkan gula hangus di atasnya sebelum dihidangkan. Karamel lebih sedap dimakan sejuk-sejuk.
wah...sedapnya...
BalasPadamtu gambar google ke snap sendiri?
sedap2...
BalasPadamwhite rose: he3..paham sudah
BalasPadamk.ana : nyammm...nyam..
sedapnyaaa....nak sikit...ekeke
BalasPadam